Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
Bornova Belediyesi’nden Tarımsal Üretime Destek Projesi
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Bornova Belediyesi, tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla yerel üreticilere çok yönlü destek sunarak tarım arazilerini…
Merkez Bankası’nın ilk faiz indirimini aralık ayında yapması bekleniyor
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 2 min
- 0
TCMB'nin kasım ayında politika faizinin sabit tutulması ancak aralık ya da ocak ayında düşüşe geçilmesi…
Altın fiyatları yeniden hareketlendi: Gram altın ne kadar?
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Altın fiyatları yeniden hareketlendi: Gram altın ne kadar?